01 September, 2008

Selamat Bulan Puasa

Selamat Bulan Puasa!  Saya tak percaya Bulan Puasa dah sampai.  Saya belum sedia tapi saya cuba puasa tahun ini lagi.  Pagi tadi, saya bagun awal untuk suhur dan saya dah haus.  Sini puasa susah sangat sebab kena puasa dari 5 pagi ke 7:30 malam.  Tak boleh makan atau minum untuk lima belas jam! Colorado sangat kering juga jadi saya selalu haus.  Saya teringin saya di Malaysia dengan kawan-kawan yang puasa juga.  Besok saya cuba dapat kawan Muslim kat Universiti sebab Ben tak mahu puasa dengan saya.

Dulu, saya bergurau.  Ben tak malas.  Dia kerja kuat dan boleh dapat kerja tak lama lagi.  Walaupun dia pergi memancing hari ini, sementara saya duduk kat rumah dan buat kerja :)

Semoga semua kawan-kawan kami di Malaysia sihat dan gembira dan wish you a safe and peaceful bulan puasa.

6 comments:

wai said...

casey,

hari ni dah masuk hari kedua kami di malaysia berpuasa. cuaca tak panas. mendung dan berangin. hehehe.. bagus la casey cuba utk puasa. nanti boleh raya sama2!

Syed Muhammad Afifi said...

Hi Casey,

15 jam? lamanya! Kenapa Ben tak mahu puasa? Nanti tak boleh raya tau! lol

Kat sini tak panas sangat sebab sekarang musim ribut, jadi selalunya akan hujan pada sebelah petang dan awal pagi.

Waktu Imsak (dah tak boleh makan) lebih kurang pukul 5.40 pagi dan waktu berbuka (dah boleh makan! yay!) lebih kurang pukul 7.20 malam di Bangi, Putrajaya dan Kuala Lumpur. Jadi kami puasa lebih kurang 14 jam.

Kasihan Ben, mungkin dia perlukan sedikit masa untuk mula kembali bekerja... lagipun kaki dia tak begitu kuat lagi kan? mungkin tak lama lagi oklah... saber jelah...

Saya harap Casey dapat terus berpuasa dan jangan lupa bersahur ya! Nati boleh sama-sama berhari raya! yay!

Syed

AnieOshin said...
This comment has been removed by the author.
aqilah said...

auntia casey puasa derapa hari auntia casey dan uncle ben ingat saya kalau auntia casey dan uncle ben saya aqilah yang yang menyanyi lagu kampung kuala mai baru yang saya bye..bye.. bye.. saya rindu kepada auntie casey dan uncle ben

Boboy said...

Aslamualaikum,

Auntie casey dah berapa hari puasa?
uncle ben apa khabar? auntie casey uncle ben puasa ke tak. auntie casey saya dah lepas dah UPSR dan sama dengan Mir arif.

HAMIDI BIN SARIF said...

heee, hello, sy ni hamidi anak ketua kg kuala mai, hj sarif azib,

first off all , i would like tu wish u selamat berpuasa, i now it very difficult to puasa, but u must struggle .. heee, i hope you not forget about kuala mai, i now my english not good, but i now, tranning to be, but not born to be, heee k after complete puasa,u can calebrate hari raya, k bye .

lawat lah blog saya ni k.....