25 May, 2009

Wah! Dah Lama tak tulis!

Apa khabar, kawan-kawan? Dah lama saya tulis tapi saya tak lupa kawan di Malaysia. Hidupan di Amerika sibuk sangat. Banyak berlaku sejak saya tulis. Ben bermula belajar di college. Dia mahu menjadi jururawat. Saya menjadi tiga puluh tiga tahun (memang orang tua sekarang!). Ben menjadi tiga puluh tiga juga. Ibu dan adik saya melawat Ben dan saya di Colorado. Saya melawat keluarga saya di New Jersey. Musim bunga bermula dan cuaca menjadi panas. Ada banyak lagi yang berlaku tapi saya lupa sekarang.

Sebetulnya, tadi saya balik dari New Jersey. Ben tak boleh ikut saya ke New Jersey sebab dia mesti belajar dan kerja. Saya duduk di New Jersey semasa seminggu. Seronoknya. Saya tinggal dengan adik perempuan saya. Dia ada dua anak - satu perempuan dan satu lelaki. Dah lama saya jumpa mereka jadi saya seronok lawatan itu. Tapi anak saudara saya sangat nakal. Saya rasa macam saya cuma cakap jangan, jangan dan tidak, tidak semua minggu. Mereka ada tenaga banyak juga jadi saya kepenatan bila saya sampai di Colorado. Saya tidur untuk hampir dua hari.

Casey, Wyatt, and Wren


Adik saya (Jamie) dan anak dia (Wren)





Comel tapi NAKAL

Besok saya bermula mengajar lagi. Sekarang semester musim panas. Semasa semester musim panas kelas lama sangat jadi saya tak seronok. Tapi saya mesti kerja.

Saya memang tulis tak lama lagi. Hari ini, saya cuma nak cakap 'hello' dan ingatkan kawan-kawan saya jangan lupa kamu. Nanti, saya tulis tentang perkara yang menarik.

Take care.

4 comments:

Datin Paduka Bokbong said...

salam buat ben & casey!
sudah lama tak update..saya tertunggu-tunggu cerita baru dari ben & casey.
saya rasa proud sangat baca blog ben & casey dalam Bahasa Melayu. saya sendiri sampai sekarang tak fasih English.

&, anak-anak saudara casey amat comel! saya berharap untuk dapat anak sendiri.. :))

nanti update lagi ya! love to read your blog!
;D

Syed Muhammad Afifi said...

Salam Casey & Ben!

Saya selalu tengok blog Casey (mungkin, sekurang-kurangnya seminggu sekali), tapi Casey tulis 4 atau 5 bulan sekali! Hahaha....

Sekarang Casey mengajar subjek apa? Saya masih mengajar BM di ATMA. Kelas di ATMA sekarang sangat popular dan kami terpaksa letak calon-calon baru dalam senarai menunggu! Gila kan?

Sekarang musim panas di Malaysia. Setiap hari pun musim panas kan? Hahaha!

Mungkin seronok kalau ada 4 musim macam di Amerika. Di sana ada ramai orang yang kena selesema H1N1 ke? Di Malaysia ada 2 atau 3 orang sahaja dan mereka sekarang mungkin sudah sihat. Saya tak tahu lah tapi saya rasa fenomena selesema H1N1 sedikit 'blown out of proportion'... mungkin saya salah.

Oklah, nanti saya tulis lagi. Kalau ada masa, hantarlah e-mail kepada saya!

Ben and Casey said...

Saya gembira ada kawan yang masih baca blog ini. Saya akan cuba tulis 'more often' (ugh my Malay is no good). Ada banyak saya mahu berkongsi dan seronok dapat meseg dari kawan lama dan baru!

Anonymous said...

casey dan ben, teruskan menulis. saya selalu ikut blog awak. bila hendak ke kuala mai lagi?