18 March, 2010

Cuti-cuti Saya nak Tidur

Hari ini, saya penat.  Ben tak boleh tidur jadi saya tak boleh tidur.  Saya tak tahu apa yang masalah Ben.  Dia kena tension dan badan dia tak selesa.  Dia selalu penat dan sakit.  Dia perlu bomoh.  Di Amerika Syrikat, kami tak ada bomoh.  Dia cuba urut, acupuncture, makan ubat, dan terapi fisikal tapi dia masih ada badan sakit.  Jadi dia tak boleh tidur dan saya tak pernah tidur.  Saya suka tidur banyak-banyak jadi saya sekit garam.

Tapi, besok pagi bermula cuti-cuti musim bungga.  Sebab ini, saya gembira.  Saya tak ada kerja semasa seminggu jadi saya boleh tidur hingga lewat pagi.  Saya cuma tulis tesis saya, rehat, dan tidur.  Seronoknya! 

Besok, Ben melawat kawan dia di San Francisco, California, juga.  Ini maksudnya saya boleh tidur pada malam tanpa ganguan.  Saya sekit cemburu sebab Ben pergi ke California tapi seronok tinggal kat rumah sendiri.  Malam Sabtu, kawan-kawan dan saya akan meraikan hari jadi saya.  Saya buat kerayaan untuk perempuan hanya.  Saya beli kuih ais krim.  Lepas party tu, saya akan bermula tulis tesis lagi, tapi hari sabtu, saya tak mahu bimbang atau kerja, nak meraikan saja.


Minggu hujung ini, bermula musim bungga.  Ini maksudnya cuaca lagi baik.  Semalam cuaca sangat baik.  Matahari bersinar dan langit biru.  Saya bagi laptop saya keluar, duduk kat tree, dan tulis.  Musim bungga, musim kegemaran saya  Tapi, ada satu masalah besok nak salji.  Betul!  Saya tak faham hari ini, cahaya dan suhu ialah 16C; besok sejuk dan salji.  Cuaca Colorado memang pelik.  Saya harap salji habis sebelum kerayaan saya.

Saya akan tanya Ben ambek gambar-gambar kat San Francisco jadi saya boleh kongsi dengan kawan-kawan di Malaysia.  San Francisco ialah city yang sangat cantik dan seronok.  Kat city itu terdepat banyak bukit.  San Francisco dekat lautan juga jadi ada pantai and perlabuhan  Kat perlabuhan itu terdepat banyak singa-singa lautan yang bising-bising dan bodoh.

Seperti biasa, terima kasih untuk baca blog ini.  Saya seronok dapat comment dari kamu.

Saya mahu ucapkan Takziah kepada kawan-kawan saya di Kuala Mai.  Ben dan saya sayang mak de macam mak de keluarga kami dan rasa sedih bila kami dapat khabar dari Kuala Mai.  Kenangan-kanangan mak de tak pernah hilang.  Kami akan simpan kenangan itu dalam hati sepanjang kehidupan kami.

Semoga Ben dan saya boleh jumpa kawan-kawan di Malaysia tak lama lagi.  Hingga waktu itu, salam sejahtera.

1 comment:

melatie said...

Hi! My Name is Saidatul Azian. I am a Malaysian. Entah macammana tekan "next blog" jumpa your blog. Nice to read your blog. Next time, I will give comment in Malay.

Regards
Azian